• ianuarie 2, 2023

Apple Pencil 3 ar putea extrage culori de pe orice suprafață

Apple Pencil 3 ar putea extrage culori de pe orice suprafață

În afară de adăugarea încărcării wireless și a formei puțin schimbate, Apple Pencil 2 nu este cu mult diferit față de prima generație. Se pare însă că Apple pregătește o schimbare pentru stylus-ul său, care ar putea adăuga noi funcții avansate. Cel mai probabil însă, acest „Apple Pencil 3”, pentru care compania deja deține câteva brevete, nu va fi compatibil decât cu următoarele generații de tablete, cu ecran OLED, potrivit Go4it.

În 2024, Apple ar putea oferi primul upgrade major pentru modelele iPad Pro din ultimii ani, făcând trecerea de la ecrane LCD la unele OLED. Odată cu această tranziție, compania ar putea aduce un nou Apple Pencil pe piață, cu design similar la exterior, dar cu noi capabilități la interior.

Asta pentru că Apple a brevetat un sistem de vârfuri interschimbabile pentru un stylus, care ar putea modifica felul în care acesta funcționează. Pe lângă o formă diferită sau alte caracteristici ale unui vârf care ar putea schimba comportamentul în software, este menționat si faptul că stylus-ul ar putea fi echipat cu o cameră și un microfon.

Integrarea unei camere în vârful creionului ar putea permite extragerea de culori de oriunde, pentru a putea fi folosite apoi în software de creație. Mai mult, având la dispoziție o cameră, ai putea să captezi texturi realiste, pe care să le aplici apoi în software de editare. Funcționalitatea de microfon nu este tocmai clară, însă ar putea fi folosit pentru comenzi Siri, de exemplu.

Sursa: https://www.afaceri.news/apple-pencil-3-ar-putea-extrage-culori-de-pe-orice-suprafata/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *