• ianuarie 2, 2023

Smartphone-urile comercializate pe teritoriul UE ar putea avea baterii detașabile

Smartphone-urile comercializate pe teritoriul UE ar putea avea baterii detașabile

Impunerea conectivității USB-C ca dotare obligatorie pe toate smartphone-urile comercializate pe teritoriul UE ar putea fi urmată de o nouă cerință, mai exact readucerea bateriilor detașabile, care pot fi extrase și înlocuite de utilizator, informează Go4it.

Parte din efortul de a extinde durata de viață a dispozitivelor mobile, facilitând repararea și reutilizarea produselor care altfel ar fi ajuns direct la centrele de reciclare sau, mai rău, la groapa de gunoi, autoritățile europene vor să readucă bateriile detașabile. Potrivit propunerii ce ar urma să fie transpusă în legislația europeană, toate smartphone-urile comercializate pe teritoriul UE trebuie să fi proiectate în așa fel încât acumulatorul să poată fi înlocuit cu ușurință de utilizator: fie prin îndepărtarea capacului de protecție sau, cel mult, prin extragerea unor șuruburi ușor accesibile.

Tot prin planul de amortizare a impactului asupra mediului înconjurător, autoritățile UE își propun să colecteze 45% din materialele reciclabile ale dispozitivelor electronice până în 2023 și 73% până în 2030. .

Sursa: https://www.afaceri.news/smartphone-urile-comercializate-pe-teritoriul-ue-ar-putea-avea-baterii-detasabile/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *