• ianuarie 2, 2023

Noua Arcă a lui Noe. “Seiful Apocalipsei” în care lumea întreagă își pune speranțele în cazul atacului nuclear

Noua Arcă a lui Noe. “Seiful Apocalipsei” în care lumea întreagă își pune speranțele în cazul atacului nuclear

Nu departe de Polul Nord, în adâncurile Arcticii norvegiene, se află un seif care deține polița de asigurare pentru omenire: nu sunt bani, nici tehnologii avansate sau arme sofisticate. Construcția adăpostește biblioteca de bunuri înghețate care ar trebuie să renască lumea odată distrusă de un atac nuclear, molimă sau calamitate totală, notează Euronews.

Departe spre nord, dincolo de Cercul Arctic, pe întinderea glaciară tăcută și liniștită a arhipelagului norvegian, există o structură futuristă din beton care iese în evidență pe fondul peisajului glaciar din Svalbard. Această minune arhitecturală marchează intrarea în ceea ce pare a fi un muzeu de artă modernă, dar care este de fapt un seif care conține un plan de rezervă pentru planetă – 1,1 milioane de mostre de semințe din fiecare țară a lumii, păstrate în permafrost în caz de catastrofă globală.

Cunoscută sub numele de Svalbard Global Seed Vault, construcția este cea mai mare bibliotecă din lume, cu o biodiversitate și o istorie a agriculturii de 13.000 de ani.

Semințe de rezervă pentru apocalipsă

În băncile de gene și de semințe strânse din toate colțurile lumii, copii ale speciilor importante de plante de pe planetă sunt păstrate ca rezervă – o nouă viață pentru mediu și agricultură și o protecție împotriva numeroaselor amenințări localizate cu care se confruntă lumea. În cazul unei catastrofe devastatoare – dezastru natural, conflict, molimă, eroare umană sau orice altă criză globală, seiful din Svalbard oferă un refugiu pentru semințe, păstrând duplicate de “material vegetal unic și valoros”.

Cu o capacitate totală de 4,5 milioane de eșantioane, așa-numitul “Doomsday Vault” are un “scop umanitar”, oferind o “arcă a lui Noe” pentru semințele planetei. Cu excepția unor situații urgente, când trebuie depozitate noi eșantioane, ușile seifului sunt deschise doar de trei ori pe an – în rest, această ”bibliotecă” rămâne închisă, scrie

Sursa: https://www.afaceri.news/video-noua-arca-a-lui-noe-seiful-apocaliptic-in-care-lumea-intreaga-isi-pune-sperantele-in-cazul-atacului-nuclear/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *