• ianuarie 2, 2023

Zona de acoperire a rețelei mobile din Rusia ar putea reveni la nivelul de la sfârșitul anilor 1990

Zona de acoperire a rețelei mobile din Rusia ar putea reveni la nivelul de la sfârșitul anilor 1990

Zona de acoperire a rețelei mobile din Rusia ar putea reveni la starea de la sfârșitul anilor 1990 după retragerea producătorilor de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson din țară, scrie Reuters care citează șefii companiilor rusești de telecomunicații și alte surse din acest domeniu, potrivit Adevărul.

În curând, viteza de descărcare a datelor va scădea în Federația Rusă, iar apelurile telefonice vor fi întrerupte. Comunicarea în zonele rurale poate fi prima care „cade”.

Nokia și Ericsson reprezintă, de asemenea, peste 50% din stațiile de bază ale operatorilor de telefonie mobilă din Rusia. În plus, aceste companii sunt furnizori de aproape toate echipamentele – de la antene de telecomunicații la conectori de fibră optică. De asemenea, oferă software care permite diferitelor părți ale rețelei să funcționeze împreună.

Ambele companii au anunțat că își vor înceta complet operațiunile în Federația Rusă până la sfârșitul anului 2022. În acel moment, toate scutirile de la sancțiuni vor expira. În același timp, concurentul lor – chinezul Huawei – a încetat și el să furnizeze noi echipamente Federației Ruse, deși continuă să întrețină echipamentele existente.

Sursa: https://www.afaceri.news/zona-de-acoperire-a-retelei-mobile-din-rusia-ar-putea-reveni-la-nivelul-de-la-sfarsitul-anilor/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *