• ianuarie 2, 2023

The Economist: Scenariu tulburător – 300.000 morți europeni în urma războiului energetic al lui Putin

The Economist: Scenariu tulburător – 300.000 morți europeni în urma războiului energetic al lui Putin

Peste 300 de mii de europeni vor muri din cauza războiului energetic pornit de Putin, anunță The Economist. Numărul acestora îl va depăși pe cel al militarilor uciși în războiul din Ucraina. Este previziunea sumbră a iernii energetice în care a intrat Europa, anunțată de analiștii economici.

Numărul europenilor care vor muri din cauza prețurilor la combustibil va ajunge să fie mai mare decât militarii uciși în războiul din Ucraina. Acesta este scenariul prezentat de analiștii de la The Economist.

Pentru Europa în ansamblu, estimarea privind decesele cauzate de creșterea prețului energiei depășește numărul de soldați despre care se crede că ar fi murit în Ucraina, de 25.000-30.000 pentru fiecare tabără. O comparație folosind anii de viață pierduți ar da un rezultat diferit, deoarece obuzele și gloanțele ucid în cea mai mare parte tinerii, în timp ce frigul îi răpește pe cei bătrâni. În plus, cel puțin 6.500 de civili au murit în război, potrivit The Economist, scrie timpul.md.

Putin acționează după principiul „divide et impera” în războiul din Ucraina împotriva Occidentului

Sursa: https://www.afaceri.news/the-economist-scenariu-tulburator-300-000-morti-europeni-in-urma-razboiului-energetic-a-lui-putin/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *