• martie 11, 2024

Biden prezintă PRIORITĂȚILE pentru al doilea mandat, cu propuneri de majorare a taxelor corporative și de reducere a deficitului

Biden prezintă PRIORITĂȚILE pentru al doilea mandat, cu propuneri de majorare a taxelor corporative și de reducere a deficitului

Președintele SUA, Joe Biden, a prezentat, luni, un proiect de buget în valoare de 7.300 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2025, cu planuri de reducere a datoriei suverane și de majorare a taxelor pentru corporații și pentru persoanele bogate.

Proiectul de buget, care nu are șanse de a fi aprobat de Congres în actuala configurație, are rolul de a fixa agenda economică și politică a președintelui Biden în perspectiva scrutinului prezidențial din noiembrie.

Președintele Biden a lăudat performanțele economice ale mandatului său.

”Economia a generat aproximativ 15 milioane de locuri de muncă, iar rata șomajului a rămas de doi ani sub nivelul de 4%, fiind un record în ultimii peste 50 de ani, în timp ce inflația a scăzut cu două-treimi. (…) Prioritatea economică principală a președintelui vizează reducerea costurilor pentru americanii care muncesc din greu”, anunță Casa Albă, în prezentarea planului bugetar.

Președintele Biden vrea…

Citeşte mai mult

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *