- mai 30, 2023
Carnea Artificială Nu Va Salva Planeta. Un Studiu Arată Că Producerea Acesteia Este De 25 De Ori Mai Poluantă
Potrivit lui Derrick Risner, autorul principal al studiului, emisiile de dioxid de carbon pentru producerea fiecărui kilogram de carne produsă sunt între 4 și 25 de ori mai mari decât la producerea în mod tradițional a cărnii.
Conform New Scientist, care a relatat la rândul său despre descoperire, acest lucru are loc din cauză că această carne artificială este produsă din celule stem animale crescute într-o supă bogată în nutrienți.
Numai că această supă de nutrienți trebuie să conțină zaharuri, componente de creștere, sare, aminoacizi și vitamine, iar fiecare dintre acestea sunt produse cu anumite costuri energetice.
Carnea produsă în laborator a fost propusă ca un mijloc mai bun de tratare a animalelor și o alternativă mai verde la carnea tradițională, deoarece folosește mai puțin pământ, mai puțină apă și mai puține antibiotice decât fermele de animale și elimină necesitatea abatorizării animalelor.