• iulie 5, 2023

Cum Să Te Protejezi De Fraude Cibernetice. Expert ING: „Nicio Bancă Din Lume Nu Trimite E-mailuri Sau Sms-uri Să Te Loghezi”

Cum Să Te Protejezi De Fraude Cibernetice. Expert ING: „Nicio Bancă Din Lume Nu Trimite E-mailuri Sau Sms-uri Să Te Loghezi”

„Noile tentative de fraudă din mediul online vor fi mai elaborate și greu de detectat, întrucât atacatorii cibernetici au început să folosească instrumente de inteligență artificială”, se arată într-un ghid realizat de către banca olandeză ING.

Cele mai întâlnite scheme

Printre cele mai utilizate metode de fraudatori pentru accesarea datelor personale se numără e-mailurile sau sms-urile prin care se solicită actualizarea datelor, anunțurile privind false investiții, dar și „ofertele de nerefuzat”, precum și fraudele pe platforme de anunțuri de vânzare-cumpărare.

De asemenea, din ce în ce mai mult, mesajele înșelătoare sunt promovate și pe platformele de social media, și în motoarele de căutare prin reclame, mai arată ING.

„Fraudele digitale au devenit o afacere «la cheie» vândută pe dark web. Spre deosebire de anii precedenți, acum există specialiști care se ocupă de crearea mecanismelor de fraudă și a paginilor…

Citeşte mai mult

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *