• ianuarie 2, 2023

Fermierii români vor primi 12 euro pe hectar în 2023. Cine beneficiază de subvenție

Fermierii români vor primi 12 euro pe hectar în 2023. Cine beneficiază de subvenție

Vești bune pentru fermierii și agricultorii români! În 2023 se vor acorda mai multe tipuri de subvenții și ajutoare menite să susțină agricultura românească.

Odată cu intrarea în anul 2023, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  implementează Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027. În cadrul acestui plan este cuprinsă și intervenția DR-10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, care vine cu o subvenție suplimentară acordată în anumite condiții.

”Sprijinul din cadrul acestei intervenții se acordă anual per hectar de suprafață agricolă și urmărește o compensare pentru fermieri, în întregime sau parțial, pentru costurile suplimentare și pentru pierderile de venit aferente constrângerilor naturale sau altor constrângeri specifice din zona în cauză, diminuându-se în acest fel riscul de abandon al activităților agricole.

În plus, sprijinul pentru intervenție va încuraja continuarea activităților agricole în aceste zone, împreună cu respectarea standardelor de condiționalitate”, informează Ministerul Agriculturii.

Din anul 2023, pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative, un număr de 723 localități au fost incluse în această categorie, totalizând o suprafață agricolă de 4.047.790,65 ha. ”Pentru un număr de 79 localități au fost depășite constrângerile naturale cu ajutorul unor investiții în domeniul irigațiilor sau prin activitate economică având o suprafață agricolă exclusă de 548.163,21 ha”, mai spun reprezentanții MADR.

Sursa: https://www.antena3.ro/economic/fermieri-romani-vor-primi-12-euro-hectar-cine-beneficiaza-subventie-661782.html.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *