• ianuarie 2, 2023

Ministrul ucrainean al apărării: Putin se pregătește să decreteze legea marțială și va începe un nou val de mobilizare

Ministrul ucrainean al apărării: Putin se pregătește să decreteze legea marțială și va începe un nou val de mobilizare

Ministrul ucrainean al apărării a avertizat că Moscova plănuiește să închidă granițele Rusiei pentru bărbați „în aproximativ o săptămână” și pregătește un nou ordin de mobilizare pentru războiul împotriva Ucrainei, scrie Politico.

„Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, vor decreta legea marțială și vor începe un nou val de mobilizare”, a spus în limbă rusă Olexii Reznikov într-un mesaj video adresat poporului rus.

„Astăzi vă gândiți cum să vă decorați masa festivă și vă faceți planuri pentru viitor. Dar, sub ceasul care sună s-ar putea să nu îl auziți pe comisarul militar care vă bate la ușă”, a spus Reznikov.

Kirilo Budanov, șeful Direcției de Informații Militare a Ucrainei, a spus pentru BBC săptămâna trecută că noul ordin de mobilizare în Rusia ar putea începe chiar de pe 5 ianuarie.

Reznikov a precizat că valul de mobilizare se va concentra în mare parte pe marile orașe rusești. „Rusia a condus deja o mobilizare parțială pentru a-și înlocui pierderile, cu toate că în vară Kremlinul a negat că va avea nevoie de [mobilizare]”.

Pe data de 31 octombrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat sfârșitul mobilizării, dar Putin nu a emis niciun ordin oficial în acest sens. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus în noiembrie că nu este nevoie de un astfel de ordin pentru a încheia mobilizarea.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ministrul-ucrainean-al-apararii-putin-se-pregateste-sa-decreteze-legea-martiala-si-va-incepe-un-nou-val-de-mobilizare-2202435.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *