• iunie 5, 2023

O Companie Din Canada Vrea Să Realizeze Prima Centrală Electrică Pe Baza Fuziunii Nucleare: „Este Similar Cu Un Motor Diesel”

O Companie Din Canada Vrea Să Realizeze Prima Centrală Electrică Pe Baza Fuziunii Nucleare: „Este Similar Cu Un Motor Diesel”

Compania se numește General Fusion, iar directorul său spune că societatea sa va folosi descoperirea de laborator pentru a o transforma într-o centrală electrică viabilă din punct de vedere economic.

Fuziunea nucleară presupune recrearea condițiilor care se găsesc în stele și în soare, unde hidrogenul fuzionează și se produce heliu. În timpul procesului se elimină cantități mari de energie.

General Fusion are 200 de angajați care lucrează la mai multe tipuri de fuziune și țintește producerea de energie curată.

Abordarea noastră privind fuziunea este în două stadii: creezi mixul de combustibil, plasma, iar apoi o compresezi. Ce facem noi este similar cu modul în care funcționează un motor diesel, compresezi combustibilul cu aer într-un cilindru mare, iar ceea ce fac ei este să crească densitatea și temperatura până la un punct în care obții fuziune nucleară.

Greg Twinney, director executiv General Fusion:

„Am proiectat o abordare…

Citeşte mai mult

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *