• mai 21, 2023

Miliardarii Din Tehnologie, Companiile Petroliere și Fondurile Suverane Pariază Pe Fuziunea Nucleară, „Sfântul Graal Al Afacerilor”

Miliardarii Din Tehnologie, Companiile Petroliere și Fondurile Suverane Pariază Pe Fuziunea Nucleară, „Sfântul Graal Al Afacerilor”

Sam Altman a devenit o senzație a lumii IT ca șef al OpenAI, compania care realizează un sistem de inteligență artificială rupt din science fiction. Dar Altman, care a fost unul dintre investitorii proeminenți din Silicon Valley în ultimul deceniu, a plasat unul dintre cele mai mari pariuri ale sale pe o companie care poate fi și mai futuristă: Helion Energy, un startup axat pe fuziune nucleară.

Altman este unul dintre miliardarii care își pun speranțele în utilizarea unui proces ce are loc în Soare și care ar putea furniza energie cvasinelimitată.

Jeff Bezos, Peter Thiel, Bill Gates și Marc Benioff sunt printre cei care pariază pe construirea de reactoare nucleare.

– Jeff Bezos este fondator al Amazon, al companiei de turism spațial Blue Origin și al ziarului Washington Post. Are, conform revistei americane Forbes, o avere de 133,2 miliarde de dolari.

– Peter Thiel este cofondator al serviciului de plăți PayPal și unul dintre primii…

Citeşte mai mult

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *