• ianuarie 2, 2023

USR susține că pe masa guvernului se împinge o „ordonanță secretă”, „scrisă de un grup secret”. Ghinea: „OUG-ul va provoca probleme uriașe”

USR susține că pe masa guvernului se împinge o „ordonanță secretă”, „scrisă de un grup secret”. Ghinea: „OUG-ul va provoca probleme uriașe”

​USR susține că ministrul Fondurilor Europene, liberalul Marcel Boloș, vrea să adopte în ultima ședință de guvern din acest an „o ordonanță de urgență elaborată în secret, care ar trebui să reglementeze domeniul fondurilor europene 2021 – 2027, câteva zeci de miliarde de euro”.

Potrivit unui comunicat al USR, „ordonanța ar fi trebuit să apară pe siteul MIPE, în consultare publică, dar nu a fost publicată. Mai grav, ordonanța va fi o surpriză și pentru ceilalți miniștri pentru că a fost scrisă de un grup secret”.

Fostul ministru USR Cristian Ghinea cere liderilor PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, să oprească această ordonanță înainte să intre în vigoare.

„Ordonanța secretă de la Fonduri va provoca probleme uriașe. În loc să simplifice și să descentralizeze fondurile europene regionale, Boloș vine cu o ordonanță care dictează la nivel de lege cum arată formularele, cum sunt ghidurile, ce culoare să aibă hârtia igienică și cât să fie dantela de la perdea la fiecare agenție de dezvoltare independentă. De fapt, lui Marcel Boloș îi este frică să semneze ordine de ministru pentru a rezolva problemele și atunci emite OUG-uri pe bandă rulantă, pentru că așa nu răspunde pentru nimic”, susține Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR și fost ministru MIPE.

Potrivit acestuia, una dintre probleme este că pein OUG-ul inițiat de ministerul lui Boloș se stabilesc toate modele de declarații, contracte de finanțare, ghiduri, etc, ceea ce va necesita modificări și corecturi prin alte ordonanțe de urgență, iar în lipsa unor consultări cu oamenii implicați în implementarea proiectelor cu fonduri europene acest lucru se va întâmpla cu siguranță.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25989219-usr-sustine-masa-guvernului-impinge-ordonanta-secreta-scrisa-grup-secret-ghinea-oug-provoca-probleme-uriase.htm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *