• ianuarie 2, 2023

Patru persoane au murit și trei au fost rănite după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer lângă un parc de distracții din Australia

Patru persoane au murit și trei au fost rănite după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer lângă un parc de distracții din Australia

Două elicoptere au intrat luni în coliziune în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a altor trei, au anunţat autorităţile, relatează Reuters.

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aurd, în sud-estul regiunii Queensland. În apropiere, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC.

Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World.

Cele două aparate „intrând în coliziune, s-au prăbuşit […] pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World”, a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14.00, când au fost alertate autorităţile.

„În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi” şi „alte trei sunt într-o stare critică în spital”, a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului. După accident, un elicopter galben de salvare a aterizat la faţa locului, în timp ce zeci de salvatori s-au răspândit pe teren, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/patru-persoane-au-murit-si-trei-au-fost-ranite-dupa-ce-doua-elicoptere-s-au-ciocnit-in-aer-langa-un-parc-de-distractii-din-australia-2202259.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *